You

You – Υπόθεση 1ης σεζόν

Η πρώτη σεζόν του “You”, μιας εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς, κυκλοφόρησε αρχικά σε μια συνδρομητική πλατφόρμα της Αμερικής, τον Σεπτέμβριο του 2018, η οποία βασίστηκε στην ομώνυμη νουβέλα της  Caroline Kepnes. Εκ’ πρώτης όψεως φαίνεται πως είναι άλλη μια ρομαντική ιστορία, όμως σχεδόν αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που όμως είναι βασισμένο σε μια, κατά κάποιο τρόπο, ρομαντική ιστορία.
Πρωταγωνιστής είναι ο Penn Badgley (ίσως τον γνωρίζετε από το “Gossip Girl” όπου πρωταγωνιστούσε ως “Dan Humphrey”), ο οποίος υποδύεται τον Joe Goldberg, έναν υπεύθυνο βιβλιοπωλείου που ζει στην Νέα Υόρκη. Μια μέρα γνωρίζει μέσα στο μαγαζί την Guinevere Beck (Elizabeth Lail) η οποία του τραβάει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Αρχίζει να ψάχνει στο διαδίκτυο και στα social media, για οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να τον βοηθήσει να την γνωρίσει καλύτερα καθώς και για να απομακρύνει (αν χρειαστεί) όποιους ανθρώπους θεωρεί ότι μπορούν να της κάνουν κακό.
Μέσα από αυτή την σειρά βλέπουμε πως είναι πραγματικά το λεγόμενο “stalking” και που μπορεί να οδηγήσει κάποιον η εμμονή με ένα πρόσωπο. Έτσι, ο Joe φτάνει στο σημείο να κάνει τα πάντα για να καταφέρει να είναι μαζί της και έπειτα να την κρατήσει κοντά του, καθώς την έχει εξιδανικεύσει στο μυαλό του. Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όποιο εμπόδιο εμφανιστεί, που θα μπορούσε να καταστρέψει την ευτυχία τους. Παρακολουθούμε μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην αγάπη και την εμμονή, στο ρομαντικό και στο διεστραμμένο.
Παράλληλα βλέπουμε και μια άλλη ιστορία της καθημερινότητας που εκτυλίσσεται στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό του Joe. Ένα μικρό αγοράκι, ο Paco, που το υποδύεται ο Luca Padovan, βιώνει μια τραγωδία με τον μεθύστακα, κακοποιητικό σύντροφο της μητέρας του. Άραγε ο κοινωνιοπαθής Joe θα μπορέσει να βοηθήσει αυτή την οικογένεια;

You
You

You – Υπόθεση 2ης σεζόν

Στην δεύτερη σεζόν συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την ζωή του Joe, καθώς η υπόθεση που βλέπουμε είναι βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο (sequel) της Caroline Kepnes με τίτλο “Hidden Bodies”, και αποτελεί πλέον αποκλειστική παραγωγή του Netflix. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς ο Joe, ο οποίος στην προσπάθειά του να κάνει μια καινούργια αρχή, αποφασίζει να μετακομίσει στο Los Angeles χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο όνομα . Εκεί βρίσκει δουλειά σε ένα βιβλιοπωλείο (κανείς δεν το περίμενε) μιας μεγάλης επιχείρησης.
Έτσι γνωρίζει την Love (που την υποδύεται η Victoria Pedretti, μια εξαιρετική ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει στο “The Haunting Of Hill House” και στο “The Haunting Of Bly Manor” τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δείτε), την σεφ του καταστήματος που τυγχάνει να είναι και κόρη των ιδιοκτητών. Αρχίζει ένα φλερτ ανάμεσα τους, που θα καταλήξει σε μια δυνατή και παθιασμένη σχέση. Έτσι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια διάφορες περίεργες συμπεριφορές που είχε ο Joe και στην προηγούμενη σχέση του.

You – Υπόθεση 3ης σεζόν

Στον τρίτο κύκλο της σειράς που βγήκε πριν μερικές μέρες, στις 15 Οκτωβρίου, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία της σχέσης του Joe και της Love. Έφεραν στον κόσμο ένα μωρό και αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα ήσυχο προάστιο για να αρχίσουν μια νέα ζωή. Όμως οι συνήθειες του ζευγαριού δεν μπορούν να αλλάξουν τόσο εύκολα.

You – Σύνοψη

Όλες οι σεζόν της σειράς είναι καλογυρισμένες και με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και ιδίως του Penn Badgley και της Victoria Pedretti. Αυτό το δίδυμο καταφέρνει  να απογειώσει το σενάριο και συνεπώς όλη την δεύτερη σεζόν και κυρίως την τρίτη που είναι το αποκορύφωμα! Η επιτυχία της σειράς οφείλεται στο γεγονός ότι η υπόθεση δεν χάνει το ενδιαφέρον της, αντιθέτως καταφέρνει να κρατάει το κοινό συνεχώς σε αγωνία επειδή τα γεγονότα δεν επαναλαμβάνονται. Έτσι, κάθε φορά που ο θεατής νομίζει ότι θα δει την ίδια σκηνή με διαφορετικά πρόσωπα, έρχεται πάντα την κατάλληλη στιγμή ένα καινούργιο δεδομένο που ανατρέπει την ιστορία και την ωθεί να φύγει από την πεπατημένη. Πρόκειται για μια εξαιρετικά διεστραμμένη σειρά που σίγουρα θα την απολαύσετε! Πριν την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα ακολουθήσει και τέταρτος κύκλος! Οπότε καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε την σειρά εν’ αναμονή της συνέχειας!

Πηγή: Netflix |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting