Windfall

Άλλη μια ταινία που μας παρουσίασε πρόσφατα το Netflix και κατάφερε να μπει αμέσως στο Top 10 της πλατφόρμας είναι το “Windfall”. Πρόκειται για ένα θρίλερ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χιτσκοκικό, καθώς όλη η πλοκή εκτυλίσσεται αργά χωρίς ιδιαίτερη δράση, τα πλάνα είναι μινιμαλιστικά και αφαιρετικά. Όλη η ταινία αποτελείται από έναν πολύ μικρό θίασο 5 ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν ονόματα και προσδιορίζονται μόνο από τις ιδιότητες τους.
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Charlie McDowell και τον πρωταγωνιστικό ρόλο η Lily Collins που υποδύεται την “γυναίκα” ενώ στην πραγματικότητα είναι όντως η γυναίκα του σκηνοθέτη Charlie McDowell! Η  Lily Collins είναι κόρη του Άγγλου μουσικού Phil Collins, η οποία έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια μέσω της πολύ επιτυχημένης σειράς του Netflix “Emily in Paris”. Τον άντρα της στην ταινία υποδύεται ο Jesse Plemons, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας αλαζόνας πλούσιος CEO (κλασσικός Αμερικάνος τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά).

Υπόθεση Windfall

Η υπόθεση αρχίζει και τελειώνει στο μοναδικό σημείο που βλέπουμε κατά την διάρκεια της ταινίας, το εξοχικό σπίτι του πλούσιου ζευγαριού. Η τοποθεσία που γυρίστηκε η ταινία είναι στο Ojai της California. Η ιστορία ξεκινάει όταν το ζευγάρι καταφθάνει στην εξοχική του κατοικία για να χαλαρώσει. Όμως διάλεξαν την χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς έφτασαν λίγο πριν φύγει από την ιδιοκτησία τους ένα άσχετος άνθρωπος που διέρρηξε το σπίτι τους για να τους κλέψει αλλά και για να δει έστω και για λίγο πως είναι η ζωή ενός πλούσιου. Τον διαρρήκτη υποδύεται ο Jason Segel, ο οποίος έγραψε και την ιστορία μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας.
Ο Jason Segel έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως “Marshall Eriksen” στην γνωστή σειρά “How I Met Your Mother” που παιζόταν από το 2005 ως το 2014.
Η μοίρα όλων τους άλλαξε εκείνη την στιγμή. Ο “κανένας” που τους διέρρηξε θα τους κρατήσει όμηρους μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν θα τον καταδώσουν στην αστυνομία και για να πάρει όσα περισσότερα λεφτά μπορούσε. Παραδόξως το ζευγάρι θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει και να του δώσει πολύ περισσότερα λεφτά από όσα υπολόγιζε.
Μέχρι όμως να φέρει κάποιος το ποσό στο σπίτι τους είναι υποχρεωμένοι να περάσουν αρκετές ώρες όλοι μαζί. Έτσι αρχίζουν αποκαλύψεις και συζητήσεις που προορίζονταν να μην γίνουν ποτέ. Οι αλήθειες που θα ακουστούν θα διαλύσουν το ροζ σύννεφο στο οποίο ζούσε μέχρι τότε, εν γνώσει του, το ζευγάρι. Ο ληστής που δεν έχει όνομα θα καταλάβει μετά από αυτή την περιπέτεια, ότι η ζωή των πλούσιων δεν είναι τόσο ρόδινη όσο φανταζόταν. Μέσα στην σύγχυση που επικρατεί θα εμφανιστεί ακόμα ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλέφτης.
Ο κηπουρός που φροντίζει το τεράστιο κτήμα τους θα εμφανιστεί απροειδοποίητα για να κάνει την δουλειά του, και για κακή του τύχη θα δει τον περίεργο αυτό εισβολέα. Η κατάληξη της υπόθεσης δεν θα είναι πολύ καλή σχεδόν για κανέναν από τους παρευρισκόμενους. Συνοψίζοντας το Windfall είναι μια αξιόλογη ταινία χωρίς πολλή δράση, αλλά με πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς που δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα. 

Πηγή: Netflix |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting