Τι είναι το domain name

Τι είναι το Domain Name;

Αυγ 26, 2021 | Τεχνολογία, Web Hosting

Θέλετε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα και δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε; Το πρώτο και βασικότερο βήμα για την δημιουργία μιας καινούργιας ιστοσελίδας είναι η αγορά ενός Domain Name. Τα domain names (ονόματα domain) είναι κατά κάποιο τρόπο “η ταμπέλα” της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζετε το φυσικό σας κατάστημα, τότε το domain name σας θα πρέπει να είναι το ίδιο με το όνομα του καταστήματός σας, ώστε να μπορεί να το βρει εύκολα οποιοσδήποτε πατήσει το συγκεκριμένο όνομα σε μια μηχανή αναζήτησης στο internet. Αν πάλι απλά θέλετε να φτιάξετε μια προσωπική ιστοσελίδα, τότε καλό είναι να βρείτε ένα όνομα που να αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο που θα προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας ώστε να ξέρουν οι επισκέπτες τι είδους site είναι και αν τους ενδιαφέρει. Καλό θα ήταν το domain που θα επιλέξετε να μην είναι μακροσκελές για να είναι πιο εύκολο για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να το θυμηθούν και να το ξανά επισκεφθούν στο μέλλον. 

Για να κατοχυρώσετε το όνομα που θέλετε να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας, πρέπει απλά να μπείτε σε μια ιστοσελίδα που κατοχυρώνει ονόματα domain. Μόλις βρείτε το ιδανικό όνομα που θα πρέπει να είναι διαθέσιμο ( δηλαδή να μην το χρησιμοποιεί κανείς άλλος) για κατοχύρωση, το μόνο που μένει είναι να το αγοράσετε μέσω μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής που δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά λεπτά. Πλέον σας ανήκει το συγκεκριμένο domain name για τα επόμενα 2 ή και περισσότερα χρόνια, ανάλογα με το διάστημα που επιλέξατε πριν κάνετε την αγορά. Θα πρέπει να ανανεώσετε την κατοχύρωση του ονόματός σας μετά το πέρας της χρονικής περιόδου που πληρώσατε την πρώτη φορά, αν φυσικά εξακολουθείτε να το θέλετε, αλλιώς μπορείτε να το πουλήσετε ή απλά να το αφήσετε να λήξει.

Μία εξαιρετική ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορείτε να κατοχυρώσετε το Domain Name σας ή ακόμα και να μεταφέρετε το ήδη υπάρχον domain σας από κάποιον άλλο πάροχο για να επωφεληθείτε από τους ευνοϊκούς όρους που σας προσφέρει, είναι το Techverse.gr. Είναι μια ηλεκτρονική επιχείρηση που σας παρέχει λύσεις για όλα τα στάδια δημιουργίας και διαχείρισης μιας ιστοσελίδας. Έχει πολύ χαμηλές τιμές που συνδυάζονται με τις υψηλές προδιαγραφές της εταιρίας.

Μετά από την προσωπική εμπειρία που είχα από την πρόσφατη αγορά ενός νέου domain name μέσα από το Techverse, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Το Techverse έχει τις ανταγωνιστικότερες τιμές που μπόρεσα να βρω στην αγορά. Οπότε αν σας ενδιαφέρει μια τέτοια αγορά, πριν καταλήξετε δείτε και αυτή την εναλλακτική που μπορεί να σας συμφέρει. Το Techverse σας παρέχει και πολλές άλλες υπηρεσίες που θα σας χρειαστούν στην πορεία της δημιουργίας μιας καινούργιας ιστοσελίδας αλλά και στην διαχείρισή της. Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα άρθρα στα οποία θα σας παρουσιάσω και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα χρησιμοποιήσω από την ιστοσελίδα Techverse.gr!

BONUS: Aυτή την περίοδο τρέχει στην ιστοσελίδα της Techverse μια εξαιρετικά δελεαστική προσφορά για την κατοχύρωση Domain Name. Αν σας ενδιαφέρει πατήστε εδώ και δεν θα χάσετε!

Domain Names

Πηγή: TechVerse |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting