The Adam Project - Επιχείρηση Άνταμ

The Adam Project – Επιχείρηση Άνταμ

Μαρ 21, 2022 | Σειρές & Ταινίες, Ψυχαγωγία

Η νέα ταινία του Netflix με τίτλο “The Adam Project – Επιχείρηση Άνταμ” βρίσκεται σταθερά μέσα στο Top 10 της πλατφόρμας στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα! Μάλιστα φαίνεται ότι κέρδισε το ελληνικό κοινό από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα, στις 11 Μαρτίου του 2022! Παγκοσμίως όμως φαίνεται πως έχει δεχτεί ανάμεικτα σχόλια καθώς υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που έχει κάνει αρνητική κριτική. Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με ταξίδια στον χρόνο που όμως περιέχει και αρκετές συγκινητικές σκηνές/στιγμές των ηρώων που δεν συνηθίζονται σε τέτοιου είδους ταινίες.

Υπόθεση – The Adam Project

Η υπόθεση βασίζεται, όπως προδίδει και ο τίτλος, σε έναν αεροπόρο που ονομάζεται Adam Reed, ο οποίος προσπαθεί να ανοίξει μια σκουληκότρυπα ώστε να μεταφερθεί από το 2050, που είναι το δικό του παρόν, στο 2018 για να διορθώσει κάτι που συνέβη τότε. Όμως γίνεται κάποιο λάθος στις συντεταγμένες που καταχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο 2022. Έπειτα θα μπλεχτούν περισσότερο τα πράγματα, όταν θα χρειαστεί να ζητήσει την βοήθεια του νεότερου εαυτού του για ολοκληρώσει την αποστολή του. Τον ενήλικο Adam από το 2050 υποδύεται ο Rayan Reynolds και τον 12χρονο Adam από το 2022 ο μικρός Walker Scobell.
Ο ενήλικος Adam θα εκμυστηρευτεί στον άλλο του εαυτό ότι η αποστολή διάσωσης που έχει ξεκινήσει είναι για να σώσει την γυναίκα του, Laura (την υποδύεται η Zoe Saldana) από ένα ατύχημα που έγινε πριν τέσσερα χρόνια, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στο 2018 από το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ. Έτσι θα ξεκινήσουν και οι δύο Adam μαζί για το 2018, με σκοπό να βρουν τον πατέρα τους, Louis Reed (τον οποίο υποδύεται ο Mark Ruffalo).
Πρέπει να προλάβουν να τον προειδοποιήσουν για το δυσοίωνο μέλλον που προβλέπεται αν ανακαλύψει, άθελα του, το ταξίδι στον χρόνο (είναι διακεκριμένος φυσικός), ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν την πορεία του πλανήτη.
Αν δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, ο πλανήτης θα καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά μέχρι το 2050 και θα τον διοικεί μια ματαιόδοξη, εγωίστρια και απολυταρχική γυναίκα. Αυτή δεν είναι άλλη από την Maya Sorian (την υποδύεται η Catherine Keener στο 2050 καθώς και την νεότερη εκδοχή της στο 2018 μέσω μιας τεχνολογίας “αντιγήρανσης” ), τον άνθρωπο που χρηματοδοτούσε τόσα χρόνια την μελέτη του Louis ενώ ήταν συνεργάτης και καλή φίλη του.
Επίσης η Sorian επειδή έχε εθιστεί από τον πλούτο και την εξουσία που διακατέχει το 2050, έχει ξεκινήσει να καταδιώκει τον Adam για να τον επιστρέψει πίσω στην εποχή τους, πριν προλάβει να αλλάξει τον μέλλον και διαλυθεί οριστικά η αυτοκρατορία που κατάφερε να χτίσει.
Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό ο μικρός και ο μεγάλος Adam θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τα συναισθήματα τους για τον πατέρα τους, ο οποίος απεβίωσε λίγο καιρό πριν την έναρξη της ιστορίας (στο έτος 2022). Εκεί θα δούμε πόσο παρεκκλίνουν τα συναισθήματα του ίδιου ανθρώπου σε δύο διαφορετικές ηλικίες, μετά από αυτό το τραγικό γεγονός που τους στιγμάτισε. Θα πρέπει να κάνουν μια κουβέντα από καρδιάς για να καταφέρουν και οι δύο να συμφιλιωθούν με τα αισθήματά τους και για να μπορέσει ο μικρός Adam να συμβιώσει αρμονικά με την μητέρα του (την υποδύεται η Jennifer Garner) παρά το κενό που νιώθουν ενώ θρηνούν.

Σύνοψη – The Adam Project

Υπάρχουν αρκετές στιγμές γεμάτες συναίσθημα μέσα στην ταινία, κάτι που την κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Γενικά είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία με καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, πολλοί εκ των οποίων είναι γνωστοί και καταξιωμένοι. Επίσης υπάρχει μια σχετικά καλή πλοκή, αν και υπάρχουν μερικές μικρές αστοχίες που αν τις παραβλέψετε αξίζει να αφιερώσετε μιάμιση περίπου ώρα για να την παρακολουθήσετε.
Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για μια εντελώς πρωτότυπη ταινία που αλλάζει τα δεδομένα και είναι πέρα από κάθε προσδοκία, οπότε μην βάλετε τον πήχη πολύ ψηλά και απογοητευτείτε στην πορεία! Τέλος αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι τα γυρίσματα αυτής της ταινίας είχαν αρχίσει το 2012 με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise από την Paramount Pictures, μέχρι που το Netflix πήρε τα δικαιώματα και ξεκίνησε εκ’ νέου την παραγωγή της ταινίας το 2020.

 

Πηγή: Netflix | IMDb |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting