Midnight Mass

Οκτ 5, 2021 | Σειρές & Ταινίες, Ψυχαγωγία

Το Midnight Mass είναι η τελευταία δημιουργία του σκηνοθέτη Mike Flanagan που έκανε πρεμιέρα πριν μερικές μέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2021, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας του Netflix και κατάφερε να μπει αμέσως στα top 10 trends. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Mike Flanagan με μια σειρά που μας είχε προϊδεάσει ότι το ύφος και η πλοκή θα είναι αρκετά κοντά στις προηγούμενες επιτυχίες του “The Haunting Of Hill House” και The Haunting Of Blay Manor, οι οποίες ανήκουν στην ανθολογία τρόμου “The Haunting”.
Είναι σίγουρα άλλη μια ανατριχιαστική σειρά θρίλερ, με έντονα στοιχεία τρόμου μέσα στα επεισόδια, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο σκηνοθέτης, που όμως ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική πορεία στο νέο του project “Midnight Mass”, από ότι στις προηγούμενες σειρές. Πρόκειται για μια σειρά που έχει ως κεντρικό θέμα τον θρησκευτικό προσηλυτισμό των ανθρώπων, πραγματεύεται δηλαδή το πόσο εύκολα μπορούν να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο και να αφιερώσουν την ζωή τους σε έναν “ιερό” σκοπό.
Εμβαθύνει στην ψυχολογία των πιστών ακολούθων του θεού και πως αυτοί μπορεί να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά σε αυτόν ή απλά να αποστασιοποιηθούν αν νιώσουν ότι χειραγωγούνται. Αναδεικνύει όλες τις πτυχές που μπορεί να αναπτύξει ο άνθρωπος όταν έρθει αντιμέτωπος με ένα θρησκευτικό και ηθικό σταυροδρόμι στην ζωή του. Αναλύει ακόμα και την ψυχοσύνθεση των άθεων και των αλλόθρησκων ανθρώπων που θα αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο δίλλημα.
Άραγε θα υποκύψουν στην δύναμη της πίστης ή θα παραμείνουν αμετανόητοι και ακλόνητοι στα δικά τους πιστεύω; Είναι μια καλογυρισμένη σειρά με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, που καταφέρνει να εμβαθύνει στα συναισθήματα και την ψυχολογία των πρωταγωνιστών, που παρασύρουν και τον θεατή σε βαθύτερες σκέψεις και ανησυχίες σχετικά με την ζωή, τον θάνατο και την πίστη σε μια ανώτερη δύναμη.
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια σημεία στα πρώτα επεισόδια που κάνουν κοιλιά στην ιστορία πριν ακόμη αποκαλυφθεί το βασικό θέμα. Θα μπορούσαν να είχαν παραλειφθεί μερικές σκηνές ώστε να προχωρήσει η εισαγωγή της ιστορίας πιο γρήγορα και χωρίς να χάνεται η ουσία με την ανάλυση ορισμένων, όχι και τόσο σημαντικών λεπτομερειών.

Υπόθεση – Midnight Mass

Η ιστορία του Midnight Mass εκτυλίσσεται σε ένα μικρό νησί που ονομάζεται Crockett, στο οποίο ο αριθμός πληθυσμού τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά. Όλοι οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και πηγαίνουν συχνά στην λειτουργία την μοναδικής εκκλησίας που υπάρχει, στον Άγιο Πατρίκιο.
Ώσπου ο ιερέας τους, ο μονσίνιορ Prouit, πηγαίνει να επισκεφτεί τους αγίους τόπους αλλά λόγω της ηλικίας του αρρωσταίνει και μένει μακριά από το νησί. Την θέση του παίρνει προσωρινά ένας νέος ιερέας ο πατέρας Paul. Την ίδια περίοδο επιστρέφει στο νησί ο Riley Flynn, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στην φυλακή εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος που στοίχησε την ζωή ενός μικρού κοριτσιού.
Στο νησί αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα φαινόμενα, μερικά από αυτά πολύ άσχημα και μερικά άλλα τόσο υπέροχα που έμοιαζαν με θαύματα. Έτσι αρχίζει ένα πολύ εσωτερικό ψυχολογικό παιχνίδι πίστης για όλους τους κατοίκους του νησιού. Θα καταλήξει άραγε στην καθολική πίστη των ανθρώπων στον θεό ή η κατάσταση θα πάρει μια περίεργη τροπή με μια όχι και τόσο ευχάριστη έκβαση;

Υπόθεση - Midnight Mass
Υπόθεση - Midnight Mass

Midnight Mass – Χαρακτήρες

Στην εισαγωγή του Midnight Mass βλέπουμε τον Riley ( που τον υποδύεται ο Zach Gilford ), να βγαίνει από την φυλακή και να επιστρέφει στο πατρικό του, στο νησί Crockett, χωρίς όμως να έχει συγχωρέσει τον εαυτό του για το έγκλημα που διέπραξε, έστω και άθελα του. Στο νησί τον περιμένει με ανυπομονησία η μητέρα του Annie ( Kristin Lehman ), μια καλόκαρδη γυναίκα που πιστεύει πολύ στον Θεό και βλέπει πάντα το καλό στους ανθρώπους.
Από την άλλη ο πατέρας του, ο Ed (Henry Thomas), είναι πιο απόμακρος και δείχνει να μην χαίρεται και τόσο με την επιστροφή του γιού του. Ενώ ο μικρός αδερφός του Warren (Igby Rigney) είναι πιο ουδέτερος και συνεχίζει τη ζωή του σαν να μην είχε φύγει ποτέ. Με την άφιξή του συναντάει και την παιδική του φίλη Erin ( Kate Siegel ), που επέστρεψε πρόσφατα στο νησί μετά από πολλά χρόνια, για να γεννήσει το παιδί που κυοφορεί, μακριά από τον πρώην άντρα της.
Η γιατρός της στο νησί είναι η Dr. Sara (Annabeth Gish), μια γυναίκα που δεν πιστεύει και πολύ στο Θεό, ούτε επισκέπτεται συχνά την εκκλησία καθώς φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα της, Mildred (Alex Essoe). Σε αντίθεση με την Sara, η Mildred στα νιάτα της ήταν εξαιρετικά κοντά στο Θεό.
Επίσης ο σερίφης Hassan (Rahul Kohli) είναι ο μοναδικός αστυνομικός του νησιού, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησία και την θρησκεία των ανθρώπων του νησιού καθώς πιστεύει στον Αλλάχ. Τέλος, οι δύο βασικοί πυλώνες της εκκλησίας του νησιού είναι ο Πατέρας Paul (Hamish Linklater),  και η Bev Keane (Samantha Sloyan).
Ο Πατέρας Paul μετά την άφιξη του στο Crockett, προσπάθησε να αναθερμάνει την σχέση των κατοίκων του νησιού με τον Θεό, μέσα από τις ομιλίες του αλλά και τις πράξεις του. Η Bev έχει ακλόνητη πίστη στον Θεό και ακολουθεί πιστά, το θέλημα του Πατέρα Paul, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Midnight Mass

Πηγή: Netflix | Mike Flanagan |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting