Η Microsoft εξαγοράζει την Zenimax, μητρική εταιρεία της Bethesda Softworks

12 Σεπ, 2020 | Παιχνίδια

Η Microsoft, συμφώνησε να εξαγοράσει την ZeniMax Media, για το ποσό των 7,5 δις δολλάρια, η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Bethesda Softworks που μας έχει δωσει τίτλους όπως το Doom και το Fallout. 

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε οτι τα παιχνίδια της Bethesda έρχονται στο Xbox Game Pass για κονσόλες και PC. Η εξαγορά δίνει τον έλεγχο στην Microsoft για μελλοντικούς τίτλους όπως το επερχμένο Starfield. Επίσης όλοι οι νέοι τίτλοι της Bethesda, θα εμφανίζονται στο Xbox Game Pass, μολις έρθουν στο Xbox ή στο PC.

Η Bethesda έχει ανακοινώσει δυο επερχόμενους τίτλους αποκλειστικά για Playstation 5 & PC , τα Deathloop & Ghostwire: Tokyo. Ο Phil Spencer του Xbox, επιβεβαίωσε οτι θα τηρήσει αυτές τις αποκλειστικές προσφορές, αλλά τα μελλοντικά παιχνίδια για κονσόλες διαφορετικές του Xbox, θα εξετάζονται κατά περίπτωση. 

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει τις next-generation κονσόλες της στις 10 Νοεμβρίου. Οι προπαραγγελίες ανοίγουν αύριο. Το βασικό μοντέλο είναι το Xbox Series X και το πιο οικονομικό είναι το Xbox Series S.

Πηγή: TheVerge |