Πάροχοι Web Hosting 2021 – Φιλοξενία ιστοσελίδων
Θέλετε να ξεκινήσετε έναν προσωπικό ιστότοπο για αναζήτηση εργασίας (portfolio website) ή απλά θέλετε να εδραιώσετε την επιχείρησή σας με μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία; Τότε σίγουρα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosting provider), ο οποίος θα κάνει την ζωή σας πολύ πιο εύκολη.
Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε την ιδανική, για εσάς, υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδας, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Αυτό που ψάχνετε είναι ένας πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων που είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει μια ιστοσελίδα βασισμένη στο WordPress, που επίσης να έχει καλή απόδοση, να μην έχει σχεδόν καθόλου χρόνο διακοπής λειτουργίας και τέλος να σας προσφέρει 24/7 υποστήριξη πελατών, και φυσικά όλα αυτά στη σωστή τιμή.
Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε προσεκτικά μερικούς από τους καλύτερους παρόχους Web Hosting 2021, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει περισσότερο. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες είναι οι BlueHost, SiteGround, A2Hosting και Hostinger. Θα εστιάσουμε κυρίως σε εταιρείες που προσφέρουν Shared Web Hosting, φιλοξενία WordPress, VPS Servers και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία μηνιαίων και ετήσιων πακέτων φιλοξενίας.
Τι είναι το hosting;
Η φιλοξενία ιστοσελίδων (στα αγγλικά: Web Hosting ή hosting) είναι ένα μια υπηρεσία στο διαδίκτυο που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς στο Διαδίκτυο. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και να επιβαρύνονται με το σχετικό κόστος (π.χ. Εξυπηρετητές, συνδέσεις δικτύου). Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους προς το internet.
Πώς θα επιλέξω τον καλύτερο πάροχο Web Hosting 2021;
Η παρακάτω λίστα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κάθε πάροχος, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν και τις αξιολογήσεις τρίτων. Για να μπορέσετε να κάνετε πιο εύκολα σύγκριση, θα βρείτε παρακάτω έναν αναλυτικό πίνακα με τα στοιχεία του κάθε παρόχου. Με όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργήσαμε έναν συγκεντρωτικό πίνακα που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου και αφορά την Διαμοιραζόμενη Φιλοξενία (Shared Web Hosting)
*Αυτό το άρθρο δεν δημιουργήθηκε έπειτα από δοκιμή του κάθε παρόχου Web Hosting που υπάρχει σε αυτή την λίστα.
Συγκριτικός πίνακας παρόχων Web Hosting 2021
Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται τα πιο βασικά χαρακτηριστικά και οι διαφορές ανάμεσα στους παρόχους.
Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε τον κάθε πάροχο ξεχωριστά.
- 1 Ιστοσελίδα
- 50GB SSD Χώρος
- 20 Βάσεις Δεδομένων
- 5 Λογαριασμοί Email
- 1 Δωρεάν domain για ένα έτος
- Δωρεάν SSL
- Δωρεάν CDN
- Πρόσβαση SSH
- Υποστήριξη 24/7 μέσω ticket
- Χωρίς Διαχείριση DNS
- 1 Ιστοσελίδα
- 10GB SSD Χώρος
- Απεριόριστες Βάσεις Δεδομένων
- Απεριόριστοι Λογαριασμοί Email
- Χωρίς Δωρεάν Domain
- Δωρεάν SSL
- Δωρεάν CDN
- Πρόσβαση SSH
- Υποστήριξη 24/7 μέσω chat/ticket/τηλεφώνου
- Χωρίς Διαχείριση DNS
- 1 Ιστοσελίδα
- 100GB SSD Χώρος
- 5 Βάσεις Δεδομένων
- Απεριόριστοι Λογαριασμοί Email
- Χωρίς Δωρεάν Domain
- Δωρεάν SSL
- Δωρεάν CDN
- Πρόσβαση SSH
- Υποστήριξη 24/7 μέσω chat/ticket/τηλεφώνου
- Διαχείριση DNS
- 1 Ιστοσελίδα
- 30GB SSD Χώρος
- 2 Βάσεις Δεδομένων
- 1 Λογαριασμός Email
- Χωρίς Δωρεάν Domain
- Δωρεάν SSL
- Χωρίς Δωρεάν CDN
- Χωρίς Πρόσβαση SSH
- Υποστήριξη 24/7 μέσω ticket
- Διαχείριση DNS
Αποποίηση Ευθυνών:
Το παρόν άρθρο περιέχει συνδέσμους συνεργαζόμενων τρίτων εταιρειών, από τις οποίες ίσως λάβουμε προμήθεια σε περίπτωση αγοράς προϊόντων μέσω των συνδέσμων. Παρόλα αυτά, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τις εταιρείες και τα προϊόντα, που παρουσιάσαμε παραπάνω.