Beckett

Η νέα ταινία του Netflix με τίτλο “Beckett” κυκλοφόρησε μέσω της ομώνυμης παγκόσμιας συνδρομητικής πλατφόρμας στις 13 Αυγούστου 2021. Είναι άλλη μια παραγωγή του Netflix που γυρίστηκε για πρώτη φορά, εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κοινού.
Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ferdinando Cito Filomarino που παρ’ όλα τα αρνητικά που θα αναλύσουμε παρακάτω, κατάφερε να αναδείξει τα όμορφα τοπία της Ελλάδας και κυρίως των Ιωαννίνων, του Πήλιου και της Καλαμπάκας. Εν αντιθέσει με την πραγματική ασχήμια που κρύβει το κέντρο της Αθήνας, την οποία κατάφερε να αποδώσει με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, που κάποιος ξένος δεν μπορεί να φανταστεί ότι συμβαίνουν πραγματικά τέτοια γεγονότα στην χώρα μας τον 21ο αιώνα.

Beckett – Υπόθεση

Η ιστορία ξεκινάει με ένα νεαρό ζευγάρι Αμερικανών που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα. Στον δρόμο όμως προς το ξενοδοχείο που είχε κλείσει ο Beckett, που τον υποδύεται ο John David Washington, και η Alicia, που την υποδύεται η Alicia Vikander, συνέβη ένα ατύχημα και το αυτοκίνητο τους παρεκτράπηκε και κατέληξε σφηνωμένο μέσα σε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι σε κάποιο χωριό έξω από το Πήλιο. Όμως για κακή του τύχη, ο Beckett είδε κάτι που δεν έπρεπε. Έτσι μπλέκεται άθελά του σε ένα παιχνίδι συνομωσίας που εξελίσσεται σε ένα τρελό ανθρωποκυνηγητό, με στόχο την ζωή του άτυχου αυτού ανθρώπου.
Προσπαθώντας ο Beckett να καταλάβει τι έχει γίνει και κυρίως γιατί τον κυνηγάνε κάποιοι άγνωστοι σε αυτόν άνθρωποι, προσπαθεί αγωνιωδώς να πιαστεί από την μοναδική σανίδα σωτηρίας που υπάρχει και να φτάσει αλώβητος στο κέντρο της Αθήνας και να μπει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, ώστε να λυθεί οριστικά η παρεξήγηση. Στην διαδρομή αυτή έπρεπε να διασχίσει διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, ώστε να καταφέρει να φτάσει στην Αθήνα και παράλληλα να διαφύγει από τους αδίστακτους δολοφόνους που τον καταδιώκουν.
Το σενάριο όμως φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο και προσεγμένο καθώς υπάρχουν διάφορα κενά στην ιστορία που δεν καταφέρνουν να συνδέσουν την τρελή πορεία που ακολουθεί ο Beckett μέσα στην Ελλάδα. Ο ήρωας και κατ’ επέκταση η ιστορία, μεταφέρεται από την μια πόλη στην άλλη χωρίς να υπάρχει συνοχή και εξήγηση της πορείας που ακολουθείται καθώς και των αναπάντεχων γεγονότων που συμβαίνουν στον πρωταγωνιστή.

Beckett

Beckett – Σύνοψη

Δυστυχώς ο σεναριογράφος κάνει μια υπερπροσπάθεια με απώτερο στόχο του να συμπεριλάβει στην πλοκή της ταινίας όλα τα τρελά γεγονότα συνωμοσιολογίας (και αρκετά κλισέ θα έλεγα) που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, στην προσπάθειά του να δώσει σασπένς και ίντριγκα, ώστε να δημιουργήσει μια εξαιρετική ταινία που θα κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο, χωρίς να υπάρξει “κοιλιά” καθ’ όλη την διάρκεια του έργου.
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ήταν μια ατυχής προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου υπερθεάματος δράσης και περιπέτειας, που κατέληξε σε άλλη μια σχεδόν βαρετή ιστορία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα, που όμως την περικλείουν αρκετά όμορφα πλάνα που προσδίδουν μια όμορφη αισθητική στην ταινία. Επίσης οι ερμηνείες των ηθοποιών δεν είχαν την επιθυμητή ένταση ώστε να συνεπάρουν τον θεατή μέσα στην ιστορία, ίσως και το σενάριο να μην τους έδωσε την δυνατότητα να πάνε τους χαρακτήρες τους ένα βήμα παρακάτω και να εμβαθύνουν στην ψυχοσύνθεση των ρόλων τους. Υπάρχουν βέβαια σκηνές με έντονο συναίσθημα που όμως δεν κατάφεραν να βγουν αρκετά φυσικές, κυρίως λόγω του κακογραμμένου σεναρίου.
Εν κατακλείδι, η ταινία “Beckett” είχε προοπτικές για να γίνει μια αρκετά καλή ταινία δράσης, που όμως λόγω την προχειρότητας του σεναρίου δεν κατάφερε να επιτευχθεί ο στόχος. Είναι γενικός μια ποιοτικά μέτρια ταινία, όπου δεν αποκομίζει κάτι ο θεατής, ούτε του δίνει κάποιο έναυσμα για περαιτέρω σκέψη και ανάλυση πάνω σε κάποιο θέμα που θίγεται μέσα στην ταινία. Οπότε δεν θα την πρότεινα σε κανέναν, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές πιο αξιόλογες ταινίες και σειρές που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, πάντα με βάση τις προτιμήσεις του καθενός! Ίσως σας ενδιαφέρει να δείτε αυτό!

Πηγή: Netflix |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting