Archive 81: Το Μυστήριο της Φωτιάς

Archive 81: Το Μυστήριο της Φωτιάς

Φεβ 19, 2022 | Σειρές & Ταινίες, Ψυχαγωγία

 Υπόθεση Archive 81

Το Netflix μας χάρισε άλλη μια ενδιαφέρουσα σειρά τρόμου, το Archive 81: Το Μυστήριο της Φωτιάς, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 14 Ιανουαρίου 2022 και μέσα σε λίγες μόνο μέρες κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο Top 10 και να παραμείνει για αρκετό καιρό.
Η σειρά Archive 81 είναι βασισμένη στο ομώνυμο μεταφυσικό podcast μυστηρίου -ευτυχώς όχι και σε πραγματικά γεγονότα- του Daniel Powell και του Marc Sollinger που ξεκίνησε το 2018 και αποτελείται από τρεις σεζόν. Τόσο το podcast, όσο η σειρά έχουν ως κεντρικό θέμα την επαναφορά μιας συλλογής αρχείων βίντεο από έναν ειδικό, η οποία ανήκει σε μια εξαφανισμένη γυναίκα.

Η σειρά έχει δύο βασικές πλοκές που εκτυλίσσονται ταυτόχρονα στην σειρά, αλλά διαδραματίζονται σε διαφορετικές εποχές:
Η χρονολογικά πρώτη ιστορία, εκτυλίσσεται το 1994 και είναι το υλικό από τις βιντεοκασέτες που τραβούσε η Melody Pendras (την υποδύεται η Dina Shihabi) όταν μετακόμισε στο κτήριο Visser  με σκοπό να πάρει συνεντεύξεις από τους κάτοικους του παλιού κτηρίου, που κρύβει μια πολύ περίεργη ιστορία. Αλλά αυτό που πραγματικά την παρακίνησε να αρχίσει αυτή την εκτεταμένη έρευνα ήταν το γεγονός ότι έμαθε πως η μητέρα της ζούσε σε αυτό το κτήριο, η οποία την εγκατέλειψε όταν γεννήθηκε.

Η δεύτερη ιστορία εκτυλίσσεται 25 χρόνια μετά, όπου ο Dan Turner (τον υποδύεται ο Mamoudou Athie), ένας ειδικός στην αποκατάσταση παλιών και χαλασμένων συσκευών και κυρίως βιντεοκασετών, προσλαμβάνεται από έναν περίεργο και αρκετά μυστηριώδη δισεκατομμυριούχο, τον Virgil Davenport (τον υποδύεται ο Martin Donovan) για να αποκαταστήσει τις βιντεοκασέτες της Melody Pendras μετά από μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε το 1994 στο κτήριο Visser.

Archive 81

Όμως για να γίνει η αποκατάσταση, ο Dan έπρεπε να μετακομίσει προσωρινά στο μέρος όπου βρίσκονταν οι κατεστραμμένες κασέτες. Φυσικά αυτό ήταν ένα απομονωμένο κτήριο μέσα στο δάσος που λειτουργούσε ως εργαστήριο της εταιρίας του κύριου Davenport. Η τοποθεσία σε συνδυασμό με το περιεχόμενο των κασετών που αποκαθιστούσε και παράλληλα έβλεπε, κατάφερε να τον βάλει τόσο βαθιά μέσα στον κόσμο της Melody, ώστε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να την σώσει πριν ξεσπάσει η φωτιά.
Άλλο ένα γεγονός που τον οδήγησε στα όρια της τρέλας ήταν η ανεξήγητη και απρόσμενη εμφάνιση του πατέρα του, Steven Turner (τον υποδύεται ο Charlie Hudson III) στα βίντεο της Melody, ο οποίος είχε πεθάνει σε μια αντίστοιχη φωτιά στο σπίτι τους όταν ο Dan ήταν ακόμη μικρός και ο μόνος που επέζησε. Όλα τα σημάδια του έδειχναν ότι εμπλέκεται σε αυτή την παράξενη ιστορία, κάτι που συνέβαλε στην εμμονή του να βρει έναν τρόπο για να βοηθήσει την Melody πριν εξαφανιστεί.
Η ιστορία της Melody γίνεται εξαιρετικά τρομακτική όταν αρχίζει να ακούει απόκοσμους ήχους τα βράδια που έρχονται μέσα από το κτήριο Visser. Αλλά κορυφώνεται όταν ανακαλύπτει ότι οι κάτοικοι αυτού του κτηρίου ήταν μέλη μια μυστικιστικής αίρεσης που προσπαθούσε να καλέσει τον Θεό(;) Kaelego,  ο οποίος θα έφερνε μια νέα εποχή στην Γη με ειρήνη και ευημερία.
Ο αρχηγός της αίρεσης είναι ο Samuel (τον υποδύεται ο Evan Jonigkei), ο οποίος είναι ένας γοητευτικός καθηγητής που κατάφερε να κερδίσει αμέσως την εμπιστοσύνη της Melody. Έτσι ως φίλος της μπόρεσε να την αποπροσανατολίσει αρκετές φορές από το να ανακαλύψει τα μυστικά που έκρυβε το κτήριο Visser αλλά και η αίρεση.
Ο στόχος της αίρεσης θα επιτευχθεί μόνο μέσω ενός “άγριου” τελετουργικού καλέσματος του Kaelego, το οποίο καταφέρνει να εντάξει την σειρά Archive 81 όχι απλώς στην κατηγορία των θρίλερ, αλλά σίγουρα και στην κατηγορία τρόμου.

Σύνοψη Archive 81

Το γενικότερο κλίμα της σειράς θα σας “κάψει” αργά και βασανιστικά, καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο από όσα γνωρίζουν οι ήρωες κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Δεν πρόκειται για ένα θρίλερ που η πλοκή του κινείται γρήγορα και αιφνιδιάζει τον θεατή, με το πλέον κοινότυπο κόλπο όπου πετάγεται κάτι απότομα μπροστά στην οθόνη.
Έχει αργή ροή που επιτρέπει στον θεατή να μπει μέσα στην υπόθεση και να νιώσει ότι νιώθει και ο πρωταγωνιστής.
Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο και το κοινό σε αγωνία. Το 8o επεισόδιο τελειώνει με έναν περίεργο και αιφνιδιαστικό τρόπο που μας αφήνει πολλά ερωτηματικά, τα οποία ίσως απαντηθούν στην δεύτερη σεζόν της σειράς, αν υπάρξει καθώς το Netflix δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι επίσημο.

*BONUS:
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι στην σειρά υπάρχουν κάποιες αναφορές στην Θεία Κωμωδία του Δάντη, όπως για παράδειγμα το όνομα του πρωταγωνιστή “Dan T.” παραπέμπει στο ίδιο το όνομα του Δάντη (στα αγγλικά Dante).
Τέλος ένα αστείο λάθος είναι ότι η κάμερα Sony CCD-TRV65 με την οποία η Melody Pendras βιντεοσκοπεί τις συνεντεύξεις της στο κτήριο Visser το έτος 1994, κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα μετά το 1998!
*Αναφέρονται στην σελίδα που αφορά την σειρά “Archive 81” στο IMDb.

Πηγή: Netflix | IMDb |

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Humble Bundle Logo
TechVerse.gr Logo
Humble Bundle 2021 - Jepeteo.com Offer
TechVerse.gr - Web Design & Hosting